top of page

akne

Mistä johtuu?

Akne muodostuu, kun ihon pinnalla olevat pienet huokoset tukkeutuvat öljyllä, kuolleilla ihosoluilla ja bakteereilla. Jos hormonaaliset muutokset ja muut tekijät aktivoivat talirauhasta tuottamaan liikaa talia, öljy puskee mukanaan kuolleita ihosoluja ja p.acnes bakteereja. Jos nämä aineet puristuvat yhteen, muodostuu tukos ja tästä seuraa mahdollinen tulehdus sekä tulehduksen leviäminen

Hormonaalinen syy, etenkin androgeenintuptanto on selkeästi yleisin aknen aiheuttaja kaikilla sukupuolilla. Kun adrogeenipitoisuudet nousevat, talirauhaset laajenevat ja tuottavat normaalia runsaammin öljyä. Stressi ei ole suoranaisesti aknen aiheuttaja, vaan toimii lähinnä sivutekijänä, joka pahentaa oireita ja mahdollistaa iho-ongelmien syntymisen. Aknen muodostumiseen vaikuttavat myös muut hormonaaliset tekijät, ruokavalio, geeniperimä ja alintavat.

Millainen?

Aknea on montaa erilaista. Parhaiten saat selville oman ihosi tilan ihotautilääkärillä, sen jälkeen pääset hoitamaan aknea ihotautilääkärin määräämillä lääkkeillä.

Alla on lueteltu aknen eri tyyppejä.

Märkäakne:

Märkäakne on yleisin aknetyyppi, useimmiten lievä- tai keskivaikea. Suurin osa aknemuutoksista on tulehduksellisia, punoittavia ja märkiviä. Iholla esiintyy komedoja, näppylöitä ja märkäpäitä sekä joissain tapauksissa myös pienissä määrin kyhmyjä.

Komedoakne:

Yleisesti kaikissa aknetyypeissä esiintyy komedoja, mutta lievissä tapauksissa saattaa esiintyä pelkästään komedoja. Komedoita esiintyy runsaana yleensä leualla, nenänpielissä ja otsalla. Ihossa saattaa myös olla runsaasti tukkeutuneita ihohuokosia, jotka esiintyvät "röpelöisyytenä" esimerkiksi otsalla ja poskien alueella.

Kystinen ja onteloakne:

Vaikea ja erittäin vaikea aknetyyppi. Noduluksia eli kyhmyjä esiintyy runsaasti ja ne ovat joskus yhtyneet monilokeroisiksi käytäviä muodostaviksi kystisiksi muutoksiksi, jotka puhjetessaan erittävät verensekaista märkää. Erittäin vaikeissa tapauksissa potilailla esiintyy kyhmyjä usein myös selässä/ rinnassa.

Hoito?

Akneihon hoidossa on tärkeintä hyvä kotihoito, hyvillä kotihoitotuotteilla. Ihoa aletaan hoitamaan tulehduksia rauhoittavilla hoidoilla ja tuotteilla. Kun tulehdukset on saatu rauhoitettua voidaan alkaa keskittymään ylläpitävään hoitoon ja sen myötä ihon kirkastamiseen ja uudistamiseen.  

hoidot

Blemish Balance.PNG

Bion signature expert: BB Blemish Balance

1h30min 80

 

Tasapainottava ihonpuhdistushoito epäpuhtaalle, tukoksiin ja akneen taipuvaiselle iholle. Pehmentävät AHA-hapot sulattavat huokosista talitukkeumia, jotka mekaanisen puhdistuksen avulla saadaan huolellisesti puhdistettua.

 

Syväpuhdistava ja tulehduksia rauhoittava savinaamio viimeistelee hoidon.

shutterstock_1716017338.jpg

IHONPUHDISTUS

1h 15 min 80€

NUORISO IHONPUHDISTUS

1h 15 min 68€

Sopii asiakkaalle joka tarvitsee lisä puhdistusta peruskasvohoidon lisäksi, asiakkaalle jolla on selkeitä epäpuhtauksia esim. mustapäitä tai miliumeja.

Hoito sisältää ihon pintapuhdistuksen, kuorinnan, höyrytyksen, mekaanisen puhdistuksen, kasvonaamion, seerumin ja hoitovoiteen.

.

shutterstock_567014104.jpg

Glykoli-/maito-happokuorinta

45min 67€

Hoitoon sisältyy: Ihon pintapuhdistus, glykoli-/maitohappokuorinta, rauhoittava kapseli ja voide sekoitus, kasvonaamio, päivävoide. Hoitoon voidaan yhdistää hieronta kasvoille ja hartioille tai mekaaninen ihonpuhdistus.

kotihoitotuotteet

bion-bacteriostat-cleanser_1024x1024@2x.

Bacteriostat Cleanser - tulehtuneen aknen ja ruusufinnin puhdistusgeeli

bion-salicylic-glycolic-gel_kopio_1024x1

Salicylic-Glycolic Gel - komedoaknen ja talitukkeumien hoitogeeli

green_tea_clay_poultice_harmaa_bion_1024

Green Tea / Clay Poultice - syväpuhdistava ja tulehduksia rauhoittava savinaamio

bion-antibacterial-cleanser.jpg

Antibacterial Cleanser - epäpuhtaan ihon ja komedoaknen puhdistusgeeli

bion-inhibitin-gel-2_kopio_1024x1024@2x.

Inhibiting Gel - syviä tulehduksia rauhoittava ja korjaava hoitoneste

bion-follicle-clearing-lotion+kopio.jpg

Follicle Clearing Lotion - tulehtuneen aknen, ruusufinnin ja epäpuhtaan ihon hoitoneste

bion-moisture-complex_kopio_3144dadb-b08

Moisture Complex - kevyt, epäpuhtauksia ehkäisevä kosteusvoide

bottom of page